RUMORED BUZZ ON YENIDEN MARKALAşMA

Rumored Buzz on yeniden markalaşma

Rumored Buzz on yeniden markalaşma

Blog Article

Etrafımda iyi niyetle kurgu oluşturmaya çalışan STK’lar, siyasal partiler (ve bazen de şirketler ama onların işi daha kolay çünkü en iyi insan kaynaklarına sahipler) görüyorum ama ne yazık ki hepsi bir heyecanla başladıktan sonra hepsi işlevsiz, kireçlenmiş yapılara dönüşüyorlar.

Yeniden markalaşmasını genel stratejik evrimiyle uyumlu hale getiren Türkcell, kendisini Türkiye’nin dijital ekosisteminde kilit bir oyuncu olarak başarılı bir şekilde yeniden konumlandırdı, yeni müşteriler çekti ve çeşitli hizmet portföyünde büyümeyi destekledi.

Başarılı dönüşümler genellikle bu iki unsurun birleşiminden meydana gelir. Kuruluşun mevcut durumuyla birlikte arzulanan geleceği hakkında kapsamlı bir anlayışa dayanan bilişsel konumlandırma, tüm dönüşüm çabalarının merkezinde yer

Belirli bir niş seçmek, rekabetinizi azaltmanıza propertyımcı olur. Örneğin, araba aksesuarı satan mağazanız olduğunuzu düşünelim. Tüm araba sahiplerini hedeflememelisiniz. Bunun yerine belirli araba sahiplerini hedefleyebilirsiniz.

Örneğin, bir şirket için temel değişim, mevcut pazar koşullarına ve müşteri ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlamak amacıyla iş modelinin yeniden değerlendirilmesini gerektirebilir. Bu, ürün veya hizmet tekliflerinin genişletilmesini, yeni pazarların veya müşteri segmentlerinin keşfedilmesini ve hatta mevcut talepler ve fırsatlarla daha iyi uyum sağlamak için kuruluşun amacının temelden değiştirilmesini içerebilir.

Çizgisel bir açıdan, temel mesele, logonun inceliğiydi. Bu kalınlıkta emblem, projelerin cesur doğasını yansıtmıyordu. Pratik anlamda ise, özellikle siyah bir arka plana sahip posterlerde görünür değildi.

Tony Blair, 1990’ların sonlarında İngiliz İşçi Partisi‘ni büyük bir yeniden markalaşma çabasıyla yönetti. “Yeni İşçi Partisi” olarak bilinen bu yeniden markalaşma, partinin imajını modernize etmeye ve siyasi merkeze yaklaşarak daha geniş bir seçGuys kitlesine hitap etmeye çalıştı. Yeni İşçi Partisi, geleneksel sol politikaları reddederken ekonomik refah, sosyal adalet ve modernleşmeyi vurgulayan daha merkezci bir System benimsedi.

Tüm markaların yenilenip yenilenmeyeceğine dair stratejik bir program ve değerlendirme yapılma lıdır. Bu değerlendirmeler markanın kullanımı ve gelecekteki iş planları göz önünde bulunduru larak yapılır.

Zira tasarı metnine bu yönde bir düzenlemenin hiç eklenmemesi hali ile çıkarılması arasında elbette fark olacaktır. SMK’da tanınan ek altı aylık sürenin koruma süresini on yıl altı aya çıkarmadığı görüşüne biz de iştirak ediyoruz[7]. Diğer bir deyişle, altı aylık ek sürede tescilli bir markadan söz edilemez ve tescilli marka koruması verilemez. Fakat koruma süresi olarak yorumlanamayacak ek altı aylık sürenin ne anlama geldiği ve nasıl bir hak bahşettiği sorusuna more info verilecek cevabın etkileyeceği birden çOkay alan bulunmaktadır.

Kim olursanız olun ya da ne yaparsanız yapın, günümüzün hızlı dünyasında işletmeler ve siyasi partiler sürekli olarak gündemde kalmak ve kitleleriyle bağlantı kurmak için yeni yollar arıyor.

Ayrıca, temel değişim genellikle çalışanların katılımının artmasına ve kurumun misyonu ve hedefleriyle uyum sağlamasına neden olur. Çalışanları değişim sürecine dahil ederek ve bir şeffaflık ve iş birliği kültürü geliştirerek, çalışanlar arasında sahiplenme ve bağlılık duygusunu teşvik eder, bu da motivasyonu, üretkenliği ve elde tutmayı artırır.

Markanızın hikayesinde şirketinizin kuruluş amacını anlatmalısınız. Tüm işletmelerin bir kuruluş amacı olur. Dolayısıyla neden bir iş kurduğunuzu enine boyuna düşünmelisiniz. İnsanların hayatlarını nasıl etkileyebileceğinizi bilmelisiniz.

Kuruluşun stratejik yönünün ve iş modelinin yeniden değerlendirilmesi ve muhtemelen yeniden yapılandırılması, temel değişimin merkezinde yer alır.

O yazıyı da mutlaka okumanızı öneririm. Bu yazı daha çOkay “Ne?” sorusuna cevap verirken diğer yazı “Neden ve Nasıl?” sorusuna cevap vermektedir. Devam edelim.

Report this page